Budapest dhe Vjene

Në sipërfaqe, udhëtimi ka të bëjë me të vizituarit e vendeve të reja dhe të largimit nga përditshmëria. Por nën të është edhe më shumë, hap horizontin për të përjetuar kultura, kuzhina dhe peizazhe krejtësisht të ndryshme. Nxënësit e klasës së 10-të të shkollës së mesme jopublike “Mehmet Akif” (VAjza) i kaluan disa momente fantastike…

Një histori ndryshe

“Ne nuk mund te ndihmojme te gjithe, por gjithkush mund te ndihmoje dike” (Ronald Reagan) Ky ishte pikerisht shembulli qe Elizabeth Gowing solli tek nxeneset tona. Ajo tregoi perjetimet e saj ne Kosove ku prej disa vitesh vepron si mesuese dhe bamirese. Me pozitivitetin e saj qe ndihej thelle mes nesh, Elizabeth ndau me vajzat…