Budapest dhe Vjene

Në sipërfaqe, udhëtimi ka të bëjë me të vizituarit e vendeve të reja dhe të largimit nga përditshmëria. Por nën të është edhe më shumë, hap horizontin për të përjetuar kultura, kuzhina dhe peizazhe krejtësisht të ndryshme. Nxënësit e klasës së 10-të të shkollës së mesme jopublike “Mehmet Akif” (VAjza) i kaluan disa momente fantastike…

Një histori ndryshe

“Ne nuk mund te ndihmojme te gjithe, por gjithkush mund te ndihmoje dike” (Ronald Reagan) Ky ishte pikerisht shembulli qe Elizabeth Gowing solli tek nxeneset tona. Ajo tregoi perjetimet e saj ne Kosove ku prej disa vitesh vepron si mesuese dhe bamirese. Me pozitivitetin e saj qe ndihej thelle mes nesh, Elizabeth ndau me vajzat…

Olimpiada ndërkombëtare “OWLYPIA”

Nxënëset tona shënojnë suksesin e rradhës në olimpiadën ndërkombëtare “OWLYPIA” e cila përbëhet nga kategori të ndyshme si ese, kontrollim njohurish, debate mes skuadrash etj. Pas dy ditësh të lodhshme, mundi i tyre u finalizua me shumë medalje si dhe kupa. Nxënëset e klasave të 10-ta dhe të 11-ta, pas suksesit në konkursin lokal “OWLYPIA”,…